SLIK BOR DERE

Vi ønsker dere velkommen til Andersgarden, der dere bor i et eldre, verneverdig feriehus.

Huset ligger i idylliske omgivelser ved sjøen med egen strandlinje.

Her er stue med TV, kjøkken og grovkjøkken, bad med dusj og toalett, 4 soverom med 8 sengeplasser + 1 barneseng.

Ved sjøen ligger en 15 fots båt, motor kan leies.

Skaar ligger rett øst for Brattvåg (ca15 km), 45 km nord for Jugendbyen Ålesund.

Sesong fra april - september/ oktober.


2.etg. kommer snart!

Litt Historie om Andersgarden

Andersgarden ligger i den vesle grenda Skaar i Haram kommune ved utløpet til Romsdalsfjorden. Her har det vært drevet jordbruk med fiske i uminnelige tider. Drag av den gamle kystkulturen er fortsatt merkbar. Miljøet er særegent og harmonisk med godt naboskap. Gjestene i Andersgarden blir som regel gode venner med de fleste i grenda, og de identifiserer seg gjerne i dagliglivet sammen med enkle og gjestfrie naboer.

Det som gjør Andersgarden og grenda så spesiell og attraktiv er beliggenheten og den vakre naturen. I bakgrunnen er høye fjell og lyse bjørkelier. Panoramaet mot sjø, fjord, øyer og hav er storslått og eventyrlig. Midtsommer går solen ned i havet ved midnatt og sommerkveldene kan være åpenbaringer av skjønnhet, farger og lys. Men gråvær kan det også være. Andersgarden ligger mindre enn 100 meter fra sjøen og havet har vel vært det viktigste element både for garden og grenda.

Fiskerikdommene har vært store. Nå er fisket mer ujevnt, men fortsatt gjøres det gode fangster. En kan fiske med stang fra svabergene, men sikrere er det å bruke båt.
Gjestene har stor fryser til disposisjon, og som regel er det ikke vanskelig å fylle denne på et par sommeruker. I nær rekkevidde ligger det mange vatn med ørret og røye.

Huset i Andersgarden er fra tidlig 1800-tallet. Under oppsyn av fylkeskonservatoren blir det vedlikeholdt så nær som mulig sin opprinnelige stand. I de to stuene er egenarten bevart, likedan huset ellers. Der er fire soverom med 8 soveplasser. Dusj og toalett er diskret plassert. På kjøkken og grovkjøkken er elektrisk komfyr, kjøleskap, dypfryser med mer.

Tilkomst til egenartede og attraktive steder på Sunnmøre er kort, og mulighetene er mange. Selv om Skaar er en isolert grend med den ro og det fordeler det gir, er tilkomst til nærmeste tettsted (Brattvåg) bare 15 minutters kjøring. Der finner en banker, legesenter, kjøpesenter, apotek, post m.v.